Virallisten leuanvetokisojen määrä saattaa kasvaa tulevaisuudessa – nyt myös seurat voivat järjestää kisoja

Virallisten leuanvetokisojen määrä saattaa kasvaa tulevaisuudessa. Suomen Leuanveto ry:n hallitus nimittäin linjasi, että kisoja voivat järjestää tulevaisuudessa myös seurat sekä muut vastaavat tahot.

Tähän asti Suomen Leuanveto ry:n sääntöjen alaisia leuanvetokisoja on järjestetty vuosittain neljä – kaksi toistoleuanvetokilpailua ja kaksi lisäpainoleuanvetokilpailua. Kummastakin lajista on järjestetty SM-kisojen ”esikilpailu” Suomen Cup –kilpailu sekä itse SM-kilpailu. Kisojen järjestämisestä on ollut vastuussa Suomen Leuanveto ry.

Suomen Leuanveto ry:n puheenjohtaja Martti Karppela korostaa, että yhdistys järjestää samat kilpailut vastaisuudessakin. Nyt sääntöuudistuksella yritetään kuitenkin kasvattaa harrastajien määrää.
– Suomen Leuanveto ry järjestää jatkossakin kaksi toistoleuanvetokilpailua ja kaksi lisäpainokilpailua vuodessa. Yhdistys on siten vastuussa myös SM-kilpailujen järjestämisestä.
– Yhdistys on saanut kilpailijoilta toiveita, että kisoja järjestettäisiin vuosittain aiempaa enemmän. Yhdistyksen resurssit eivät siihen riitä, joten muutimme sääntöjä niin, että jatkossa myös seurat, kuntosalit ja muut vastaavat tahot voisivat järjestää virallisia, Suomen Leuanveto ry:n sääntöjen alaisia kilpailuja. Tarkoituksena on, että harrastajien määrä kasvaisi ja laji saisi lisää näkyvyyttä, Karppela toteaa.

Näin kisoja voi hakea

Virallisen kilpailun järjestämisoikeus täytyy hakea Suomen Leuanveto ry:ltä. Kilpailuoikeus täytyy hakea vähintään neljä viikkoa ennen kilpailupäivää.

Kilpailuhakemuksessa pitää näkyä tuomareiden nimet. Jokaisella tuomarilla pitää olla Suomen Leuanveto ry:n hyväksymä tuomarikoulutus. Tuomareiden pitää käyttää Suomen Leuanveto ry:n paitoja.

Kisojen telineiden, vaakojen, painojen ja kisasuoritusten täytyy noudattaa Suomen Leuanveto ry:n sääntöjä.

Leuanveto on dopingvalvonnan alainen laji. Antidopingsopimus pitää olla voimassa vähintään kolme kuukautta ennen kuin urheilija osallistuu leuanvetokilpailuun. Kilpailupaikalla pitää olla vähintään myös yksi wc varattuna mahdollista dopingtestausta varten.

Viralliseen kilpailuun osallistuvan leuanvetäjän täytyy maksaa myös kilpailulisenssi.
– Järjestäjän täytyy tarkistaa Suomen Leuanveto ry:n sivuilta (http://www.slry.fi/lisenssiurheilijat/), että kilpailijalla on voimassaoleva lisenssi ja antidopingsopimus, Karppela toteaa.

Suomen Leuanveto ry:n hallitus tekee lopullisen päätöksen siitä, voidaanko kilpailu myöntää sitä hakeneelle taholle.
– Nyt vain rohkeasti hakemaan kilpailuja, että laji kasvaisi entisestään, Karppela summaa.

Lisätiedot Martti Karppela
puh. 040 5700 121
yhdistys@slry.fi