Tärkeä tiedote vuoden 2020 leuanvetokilpailuista – koronavirus muuttaa suunnitelmia

Suomen Leuanveto ry:n hallitus päätti maanantaina, että kaikki sen alaiset kilpailut perutaan toukokuun loppuun asti. Näin ollen kisakalenterista jäävät pois huhtikuun lisäpainoleuanvetokilpailu sekä Salon toistoleuanvedon MM-karsintakilpailu. Palautamme rahat niille urheilijoille, jotka ehtivät ilmoittautua huhtikuun kilpailuun.

– Teimme päätöksen raskain mielin. Mutta emme halua vaarantaa kenenkään terveyttä. Ihmisten hyvinvointi ja terveys ovat kaikkein tärkeintä. Pidetään toisistamme huolta, Suomen Leuanveto ry:n puheenjohtaja Sakari Mäntyselkä perustelee päätöstä.

Suomen Leuanveto ry:n hallitus päätti, että lisäpainoleuanvedon yleisten sarjojen SM-mitaleista kilpaillaan Tampereella Liikuntakeskus Poltteessa 26.9.2020.

Syyskuussa ei järjestetä siten ollenkaan toistoleuanvedonkilpailua, kuten alkuperäinen tarkoitus oli.

Toistoleuanvedon yleisten sarjojen SM-mitaleista sekä junioreiden ja veteraanien SM-mitaleista kilpaillaan Tampereella Liikuntakeskus Poltteessa 28.11.2020. Suomen Leuanveto ry varaa mahdollisuuden myös myöhempiin aikataulumuutoksiin, mikäli koronatilanne pahentuu entisestään.

Suomen Leuanveto ry:n toiveissa on, että leuanvedon MM-tapahtuma pystyttäisiin järjestämään suunnitellun mukaisesti Helsingissä kesäkuussa. On kuitenkin mahdollista, että senkin ajankohta siirtyy.

Koska karsintakilpailuja joudutaan perumaan, Suomen edustajiksi toisto- ja lisäpainoleuanvetokisoihin pääsevät kaikki ne, jotka ovat rikkoneet viime tai tänä vuonna MM-kisaan vaadittavan karsintarajan Suomen Leuanveto ry:n alaisissa kilpailuissa. Karsintaraja täytyy olla saavutettuna siinä sarjassa, johon MM-kisoissa osallistuu. Toiveissa on, että urheilija itse harkitsee, onko oma taso sellainen, että osallistuminen on mielekästä ja järkevää.

Karsintarajat ovat seuraavat:

Lisäpainoleuanveto / toistoleuanveto
Miehet 60 kg: 50 kg / 25 toistoa
Miehet 70 kg: 55 kg / 25 toistoa
Miehet 80 kg: 60 kg / 25 toistoa
Miehet 90 kg: 65 kg / 25 toistoa
Miehet 100 kg: 60 kg / 25 toistoa
Miehet 110 kg: 55 kg / 20 toistoa
Miehet +110 kg: 50 kg / 15 toistoa
Naiset 50 kg: 15 kg / 15 toistoa
Naiset 60 kg: 20 kg / 20 toistoa
Naiset 70 kg: 20 kg / 20 toistoa
Naiset +70 kg 15 kg / 15 toistoa