Leuanvetourheilun uranuurtaja Timo Kivistö on kuollut

Suomalaista leuanvetoa kehittänyt Timo Kivistö on kuollut 57 vuoden iässä. Kivistö kuoli koronan ja pitkän sairauden murtamana toukokuussa 2021.

Helsinkiläinen, vuonna 1964 syntynyt Kivistö oli lisäpainoleuanvedon pioneereita Suomessa, kun leuanvedon kilpailutoiminta ensimmäistä kertaa alkoi 1980-luvun alussa. Hän innostui leuanvedosta ensimmäisen kerran jo 1970-luvun loppupuolella.

Kivistö kilpaili 1980-luvulla huikealla menestyksellä. Hän veti vuonna 1982, eli vasta 18-vuoden ikäisenä tuloksekseen 83,5kg. Tuloksen kovuudesta kertoo se, että tämä olisi nykysäännöillä vedettynä edelleen voimassaoleva Suomen ennätys P19-sarjassa. Uran parhaan tuloksensa Timo veti Helsingissä pidetyssä ennätyskoetapahtumassa, jossa nousi 87,3kg raudat. Timon tulokset takasivat hänelle peräti kuusi Suomen mestaruutta 1980-luvun aikana, kun leuanvetourheilu eli ensimmäistä kukoistuskauttaan. Kivistö kilpaili myös kertaluonteisesti toistoleuanvedossa.

Leuanveto oli Kivistölle elämäntapa. Erittäin kovien kilpailusuoritustensa lisäksi hän järjesteli kilpailuja, hankki palkintoja sekä puhui myönteisesti leuanvedosta muille harrastajille. Sairautensa takia Kivistö joutui kuitenkin lopettamaan kilpailemisen jo 24-vuotiaana.

Kivistö oli luonteeltaan sosiaalinen sekä innostui helposti asioista. Kun Kivistöllä oli kevyt palauttava harjoitus, hän saattoi jäädä jopa 5-6 tunniksikin juttelemaan muiden ihmisten kanssa kuntosalille. Se oli hänelle luonteenomaista.

Suomen Leuanveto ry esittää surunvalittelut Kivistön omaisille ja läheisille.