Leuanvedon MM-mitaleista kilpaillaan tammikuussa

Huom. kilpailupaikka on vaihtunut Wanhasta Satamasta Viikin Monitoimitaloon

Leuanvedon historian toisista MM-mitaleista kilpaillaan Helsingin Wanhassa Satamassa 22.1.-23.1.2022.

Kisat jouduttiin perumaan viime ja tältä vuodelta koronatilanteen takia. MM-mitalit ratkotaan miesten ja naisten yleisissä sarjoissa.

Ensimmäisenä kilpailupäivänä kilpaillaan lisäpainoleuanvedon mitaleista ja toistoleuanvedon paremmuudet ratkaistaan puolestaan sunnuntaina. Historian ensimmäiset MM-kisat järjestettiin Espoossa vuonna 2019.

Kuhinkin sarjaan valitaan kolme edustajaa Suomesta. Lisäksi varalle valitaan kaksi kilpailijaa. Ulkomailta tulevien kilpailijoiden määrää ei rajoiteta. Tällä halutaan varmistaa se, että kisoista tulisi mahdollisimman kansainväliset.

Ohessa säännöt, miten Suomen edustajat valitaan toistoleuanvedon MM-kisoihin. Pidätämme oikeuden sääntö- ja aikataulumuutoksiin, jos koronatilanne jälleen mutkistaa suunnitelmia.

Kilpailijoiden tulosnäytöiksi hyväksytään 26.9.2020-27.11.2021 välisenä aikana tehdyt kilpailusuoritukset. Viimeisenä tulosnäyttökilpailupäivänä 27.11.2021 ratkotaan toistoleuanvedon SM-mitalit.

Tulosnäyttöön oikeuttavan kilpailusuorituksen voi tehdä SM-kisassa, Suomen Cupissa tai kansallisessa kilpailussa. Kilpailusuorituksen voi tehdä junioreiden, aikuisten tai veteraanien kilpailusarjassa. Kun junioreiden, aikuisten ja veteraanien sarjat lasketaan yhteen, kunkin painoluokan kolme kovinta tulosta tehnyttä urheilijaa valitaan Suomen edustajiksi MM-kisoihin. Neljänneksi kovimman tuloksen tehnyt on ensimmäisellä ja viidenneksi kovimman tuloksen tehnyt toisella varasijalla.

Mahdollisessa tasatilanteessa MM-valinta ratkaistaan seuraavasti:

1. Jos urheilijoiden paras tulos toisto- tai lisäpainoleuanvedossa on täysin sama, silloin vertaillaan heidän keskinäistä elopainoa. Urheilijoista painavin saa kisapaikan.

2. Jos tämä ei tuo selkoa, silloin vertaillaan urheilijoiden suoritusta tämän vuoden SM-kisatapahtumassa. Paremmin sijoittunut (veteraanien, junioreiden ja aikuisten sarjat lasketaan yhteen) lunastaa kisapaikan.

3. Jos tämä ei tuo selkoa, silloin vertaillaan urheilijoiden viime ja tämän vuoden muita kilpailusuorituksia. Näissä kisoissa parhaimman tuloksen tehnyt saa kisapaikan. Jos urheilijoilla on täysin sama tulos, silloin painavampi urheilija saa kisapaikan. Jos elopainokin on sama, silloin valinta tehdään urheilijan henkilökohtaisen ennätyksen perusteella kyseisessä painoluokassa, urheilijan ennätyksellä missä tahansa painoluokassa tai viime kädessä arvalla.

5. Samoja valintakriteerejä noudatetaan myös varapaikkojen suhteen.

6. Jos kilpailija on tehnyt MM-lippuun oikeutettavan suorituksen useassa eri painoluokassa, on hänen ilmoitettava 5.12.2021 mennessä, mihin sarjaan hän osallistuu MM-kisoissa.

Antidopingsopimus pitää olla voimassa vähintään kolme kuukautta ennen kuin urheilija osallistuu MM-kilpailuun. MM-kisoihin osallistuvien ulkomaalaisten kilpailijoiden pitää toimittaa antidopingsopimus maailmanliitolle. Suomalaisten kilpailijoiden pitää toimittaa antidopingsopimus aina Suomen Leuanveto ry:lle.

Leuanvedon MM-kisat näkyvät suorana lähetyksenä Ilta-Sanomien verkkosivuilta.