Tarkennuksia leuanvedon SE-tilastoihin

Suomen Leuanveto ry:n ja Kiimingin Urheilijat ry:n hallitukset ovat tarkentaneet toistoleuanvedon tilastointikäytäntöjä koskien Suomen ennätyksiä:

”Samalla toistomäärällä SE jää painavamman urheilijan nimiin. Lisäksi veteraanisarjoissa SE jää ylemmässä ikäluokassa kilpailevan nimiin.”

Esimerkkejä

Kilpailijat A ja B vetävät miesten alle 70 kilon sarjassa 41 toistoa, mikä on enemmän kuin entinen SE. Kilpailija A:n kilpailupaino on 67,6 kg ja kilpailija B:n 68,9 kg. SE siirtyy painavamman, eli kilpailija B:n nimiin.

Miesten yli 40-vuotiaiden alle 85 kilon entinen SE on 26 toistoa ja miesten yli 50-vuotiaiden alle 85 kilon entinen SE 19 toistoa. Kilpailija C vetää miesten yli 50-vuotiaiden alle 85 kilon sarjassa 28 toistoa. Hän saa nimiinsä sekä miesten yli 40-vuotiaiden että yli 50-vuotiaiden SE:t alle 85 kilon sarjassa.

Pahoittelemme tilastoepäselvyyksien aiheuttamaa haittaa ja mielipahaa. Uskomme kuitenkin, että systemaattinen ja aukoton tilastokäytäntö on paras ratkaisu lajille ja sen tulevaisuudelle.

Leuanvedon Suomen ennätykset