Lisäpainoleuanvedon SM-mitalit ratkottiin Salossa, Vili veti uuden maailmanennätyksen

Kuva: Niko Ranta / Suomen Leuanveto ry

Miesten ja naisten yleisten sarjojen lisäpainoleuanvedon SM-mitalit ratkottiin Salossa perjantaina.

Miesten sarjojen kovimman tuloksen veti Tapio Hokkanen, joka veti 100-kiloisten (90,1-100 kg) miesten sarjassa 103 kilon tuloksen. Tällä kertaa Hokkanen ei kuitenkaan yltänyt uusiin ennätyslukemiin. Hän pitää yhä hallussaan sarjansa Suomen ennätystä ja maailmanennätystä 108 kilon tuloksella.

-Tulos ei vastannut odotuksia. Treenit ovat sujuneet hyvin, mutta tulos ei ollut tällä kertaa sen mukainen. Kohti seuraavia yrityksiä, pysyypä motivaatio korkeana, Hokkanen sanoo.

Kisojen yksi sykähdyttävimmistä hetkistä nähtiin miesten 80-kiloisten (70,1-80, 0 kg) sarjassa, kun oululainen Vili Suorsa veti sarjan uudeksi maailmanennätykseksi tasan sata kiloa. Hän on elopainoltaan kevyin suomalaismies, joka on rikkonut maagisen sadan kilon rajan. Sarjan aiempi ennätys oli yhdysvaltaisen John Andermannin hallussa 98 kilolla.

Suorsa oli suorituksensa jälkeen silminnähden tyytyväinen ja yllättynyt. Suorsan oma aiempi henkilökohtainen ennätys oli 93,5 kiloa.

-Aivan uskomatonta. Treeneissä olen vetänyt aiemmin 95,5 kiloa. Herkistelyt antoivat viitteitä, että sata kiloa on mahdollista. Nyt on mennyt kaikki aivan nappiin, Suorsa hekumoi suorituksensa jälkeen.

Hänellä oli maaliskuisen Suomen Cup -kilpailun jälkeen koronavirus.

-Lepo teki vissiin vain hyvää. Kun palasin salille, pääsin ihan uudelle tasolle. Oi että, mahtavalta tuntuu.

Mitä olet tehnyt, että tämä ennätys oli mahdollista?

-Treenannut ja syönyt tarkasti. Viimeiset pari kuukautta on menty leuanvedon ehdoilla, 32-vuotias insinööri sanoo.

Hän aikoo juhlia komeaa tulostaan syömällä hyvin.

-Lähdetään syömään ja pitää joku kaljakin ottaa, Suorsa sanoo ja naurahtaa.

Teemu Ojala veti puolestaan 90-kiloisten (80,1-90,0 kg) miesten uuden maailmanennätykseksi 102 kiloa.

Naisten sarjojen kovimmat tulokset vetivät Noora Kärkkäinen ja Laura-Maija Suur-Askola. Molemmat vetivät 50 kilon tuloksen. Kärkkäinen kilpaili yli 70-kiloisten naisten sarjassa, ja tulos on sarjan uusi Suomen ennätys. Suur-Askola kilpaili puolestaan 70-kiloisten (60,1-70,0 kg) naisten sarjassa.

Lisäpainoleuanvedon SM-tulokset näet täältä.

Näet Vili Suorsan suorituksen täältä.