Lisäpainoleuanvedon paremmuuksista kilpailtiin Oulussa, matematiikan opettaja Anne-Elina veti uuden ME-tuloksen

Kuvassa Anne-Elina Kinnunen MM-kisoissa Helsingissä tammikuussa 2022. Kuva: Milla Vahtila / Suomen Leuanveto ry

Oulussa järjestetyssä lisäpainoleuanvetokilpailussa tehtiin tukku uusia Suomen ennätyksiä sekä yksi ME-tulos.

Uudesta maailmaennätyksestä vastasi kälviäiläinen matematiikan ja fysiikan opettaja Anne-Elina Kinnunen, joka paransi omissa nimissään ollutta ennätystä 1,5 kilolla.

Naisten yli 70-kiloisten sarjan uusi maailmanennätys on nyt 42 kiloa.

– Vedot tuntuivat kyllä tosi hyviltä tänään. Ennätyksestä on kiittäminen loistavaa valmentajaa Juha Ollia. Treeneissä oli jo testattu, että 41 kiloa nousee, joten oli kohtalaisen itsevarma olo vetää, Kokkolan Jymyä edustava 29-vuotias Kinnunen kertoo.

Kuvassa Vili Suorsa MM-kisoissa Helsingissä tammikuussa 2022. Kuva: Milla Vahtila / Suomen Leuanveto ry

Miesten päivän parhaasta tuloksesta vastasi oululainen Vili Suorsa, joka veti 80-kiloisten (70,1-80,0 kg) sarjassa 93,5 kilon tuloksen. Mies paransi omaa ennätystään 2,5 kilolla.

Suomen ennätys pysyy yhä Tero Kankaan hallussa 97,5 kilolla.

– Oli mukava kisata kotipaikkakunnalla ja sai nukkua kunnon yöunet omassa sangyssä. Vedot tuntuivat ihan hyvältä, vaikka vasemmassa ranteessa on tällä hetkellä jännetupentulehdus, 32-vuotias Suorsa sanoo.

Oulussa ratkottiin veteraanien ja junioreiden SM-mitalit. Miesten ja naisten yleisissä sarjoissa taisteltiin Suomen Cup -titteleistä. Yleisten sarjojen SM-mitalit ratkotaan kesällä Salossa.

Lisäpainoleuanvedossa sarjansa voittajaksi selviää se, joka vetää mahdollisimman suurella lisäpainomäärällä yhden hyväksytyn leuan. Vetoyrityksiä on kolme. Sarjansa voittaja voi yrittää uutta Suomen ennätystä neljännellä yrityksellä.

SM-tulokset näet täältä.

Suomen Cupin tulokset näet täältä.

Näet Anne-Elina Kinnusen suorituksen täältä.

Näet Vili Suorsan suorituksen täältä.