Leuanvetokisojen tulevaisuus vaakalaudalla, nyt tarvitaan jokaisen apua

Jotta Suomen Leuanveto ry:n alaisia kisoja voitaisiin jatkossakin järjestää, tarvitaan urheiluseurojen, kuntosalien ja talkoolaisten konkreettista lisäapua. Muussa tapauksessa leuanveto uhkaa kilpailumuotona loppua Suomessa ensi vuonna.

Kisojen järjestämisestä on tähän saakka vastannut pieni porukka Jyväskylästä. Jyväskylän porukka on kilpaillut myös itse lisäpainoleuanvedossa, ja samanaikainen vastuu kisojen järjestämisestä on kasvanut liian raskaaksi.

Tästä syystä ja henkilökohtaisista elämänmuutoksista johtuen Jyväskylän porukka ei enää ensi vuonna osallistu lisäpainoleuanvetokilpailujen ja toistoleuanvetokisojen järjestämiseen ainakaan samanlaisella panoksella kuin tähän asti. Niinpä jatkossa tarvitaan uusia aktiivijäseniä sekä urheiluseurojen ja kuntokeskusten entistä laajempaa yhteistyötä kisojen pyörittämiseen.

Mitä tämä tarkoittaa käytännössä?

Suomen Leuanveto ry etsii neljää kuntosalia/kuntokeskusta tai urheiluseuraa, jotka voisivat järjestää kisoja ensi vuodesta lähtien. Edellytys on, että kisajärjestäjä pystyy järjestämään vähintään yhden kilpailun vuodessa.

Tarjoamme kisajärjestäjälle kisatelineen, jota saa käyttää myös kilpailutoiminnan ulkopuolella. Yhdistyksellä on jo kaksi telinettä, mutta olemme hankkimassa niiden lisäksi kahta uutta kisatelinettä. Suomen Leuanveto ry antaisi ohjeet, miten teline kootaan ja puretaan sekä ohjeita muihin käytännön järjestelyihin.

Kilpailujärjestäjä saa kulujen jälkeen ilmoittautumismaksuista puolet. Kuluja ovat palkinnot, tuomarien palkkiot ja tuomarien muut mahdolliset kulut. Edellytämme valittavalta kisajärjestäjältä kalibroituja levypainoja, riittävän tarkkoja vaakoja (100 gramman tarkkuus riittää) sekä läppäreitä.

Tule ja vaikuta

Suomen Leuanveto ry ei ole saanut vuoden 2017 jälkeen uusia jäseniä hallitukseen, ja kaipaammekin siten uusia aktiivijäseniä mukaan lajin kehittämiseen.

Osallistu siis ihmeessä 14.5.2020 järjestettävään vuosikokoukseen, jotta pystymme turvaamaan lajin tulevaisuuden. Kokous pidetään verkossa Skypen välityksellä koronatilanteen vuoksi. Kokous alkaa kello 17.30. Voit ilmoittaa Skype-tunnukseksi yhdistyksen sähköpostiin, niin soitamme sinulle.

Jos aihe herätti kiinnostusta tai kysymyksiä, olethan aluksi yhteydessä sähköpostilla osoitteeseen yhdistys@slry.fi.