Leuanveto on mukana ensi vuoden SM-viikolla

Leuanvedon kilpailuaikataulu muuttuu totutusta ensi vuonna.

Lisäpainoleuanvedon ja toistoleuanvedon miesten sekä naisten yleisten sarjojen SM-mitaleista kilpaillaan urheilun monilajitapahtumassa SM-viikolla ensi vuoden kesällä. SM-viikko pidetään Salossa. Se on järjestyksessään kuudes kerta.

Suomen Leuanveto ry:n tuore puheenjohtaja Jyrki Eriksson odottaa SM-viikkoa innolla. Yle on vahvasti mukana kilpailutapahtumassa, ja se näyttää televisiossa eri lajeja.

– Ylen ja Olympiakomitean yhteistyössä tuottama SM-kisaviikko on konseptina menestys. Se on kerännyt aiempina vuosina kotikatsomojen ääreen satojatuhansia katsojia, Eriksson kertoo.

– Halusimme tuoda leuanvedon osaksi SM-viikon lajivalikoimaa ja tarjota katsojille mahdollisuuden tutustua lajimme saloihin. Onhan lähes jokaisella katsojalla kokemusta leukojen vetämisestä, Eriksson sanoo.

Hän kehuu erityisesti Salon tapahtumaolosuhteita.

– Kokemus tulee olemaan taatusti ikimuistoinen kaikille kisaajille, Eriksson hehkuttaa.

Kaikkiaan SM-viikolle on ilmoittautunut 24 lajiliittoa. Suomen mestaruuksista on määrä kilpailla 28 lajissa. Leuanvedon lisäksi SM-viikolla Suomen mestaruuksista kisataan muun muassa tankotanssissa, biljardissa, taekwondossa, sulkapallossa ja agilityssa.

SM-viikkoa hallinnoi Suomen Olympiakomitea.

– Olen erittäin iloinen suuresta osallistujamäärästä. Osallistujaennätys kertoo pitkäjänteisestä yhdessä tehdystä työstä. SM-viikko on selvästi vakiinnuttanut asemansa suomalaisessa urheilumaailmassa, SM-viikon vastaava tuottaja Päivi Harri sanoo.

SM-viikko pidetään Salossa 30.6.2022-3.7.2022. Leuanvedon osalta tarkempi aikataulu selviää myöhemmin.

– On suuri ilo tutustua näihin lajeihin ja lähteä tuomaan tätä kattausta katsojille sekä tv:n ääreen että tapahtumapaikoille, Harri kertoo.

Isäntäkaupunki Salossa ollaan tyytyväisiä SM-viikon lajikirjoon:

– Salolla on tarjota loistavat puitteet ja suorituspaikat SM-viikon lajeille. Meidän tavoitteenamme oli olla lajimäärältä suurin SM-viikko, ja siinä onnistuttiin, Saku Nikkanen kertoo Salon kaupungin liikuntatoimesta.