Jesse Pynnönen teki leuanvetohistoriaa Seinäjoella – rikkoi maagisen 200 kilon yhteisrajan

Jesse Pynnönen rikkoi haamurajan. Kuva: Niko Ranta

Jesse Pynnönen rikkoi ensimmäisenä suomalaisena 200 kilon yhteisrajan lisäpainoleuanvedossa, kun mukaan lasketaan oma elopaino sekä lisäpaino.

Pynnönen kilpaili miesten yli 110-kiloisten sarjassa. Hänen oma elopainonsa oli 155,1 kiloa ja lisäpaino 45 kiloa, yhteispaino oli siten 200,1 kiloa. Pynnönen on historiallisesta suorituksesta tyytyväinen.

– Tosi hienoa, että sain tuon 200 kilon rajan rikottua. Olen halunnut rikkoa sen vuodesta 2017 lähtien. Eli siihen on periaatteessa kolmen vuoden työ tehty. Nyt ei tarvi sitä enää murehtia. Yksi tavoite on saavutettu ja pystyn keskittymään uusiin juttuihin, 28-vuotias Pynnönen sanoo.

Pynnönen valmistautui suoritukseen syömällä paljon. Hän onkin julkisuudessa tuttu kilpasyömisestä ja otevoimailusta.

– Eli en ihan huvikseen painanut 155,1 kiloa tänään, vaan yritin löytää optimaalisen painon. Paino nousi roskaruualla. Ja tänään kisapäivänä söin niin, että oli fressi olo. Kisapäivä onnistui loppujen lopuksi lähes täydellisesti, Juankosken Punnerrusta edustava Pynnönen kertoo.

Seuraavaksi hänen tähtäimensä on Suomen vahvin mies -kilpailussa, joka järjestetään Turussa lokakuussa.

– Nyt pystyy puhtaasti keskittymään siihen ja se on aivan äärimmäisen hyvä juttu, Pynnönen sanoo.

Seinäjoella lauantaina järjestetyssä lisäpainoleuanvedon kilpailussa nähtiin yhteensä seitsemän uutta Suomen ennätystä, joista yksi oli samalla uusi maailmanennätys. Maailmanennätyksestä vastasi espoolainen Teemu Ojala miesten 90-kiloisten (80,1-90 kg) sarjassa. Hänen tuloksensa oli upea 101,5 kiloa.

Veteraanit ja juniorit taistelivat SM-mitaleista ja naisten sekä miesten yleisissä sarjoissa taisteltiin Suomen Cup -titteleistä.

Lisäpainoleuanvedossa sarjansa voittajaksi selviää se, joka vetää mahdollisimman suurella lisäpainolla yhden hyväksytyn leuan. Vetoyrityksiä on kolme.

Kaikkien aikojen ennätys on turkulaisella Tapio Hokkasella, joka veti viime vuonna yhden leuan 105 kilon lisäpainolla miesten 100-kiloisten sarjassa (90,1-100 kg).

Leuanveto on dopingvalvonnan alainen laji.

Näet veteraanien ja junioreiden tulokset täältä.

Näet yleisten sarjojen tulokset täältä.