Useita SE-tuloksia leuanvedon SM-kisoissa

Leuanvedon Suomen ennätyksiä paranneltiin useissa sarjoissa Kiimingissä 10.8. käydyissä toistoleuanvedon SM-kisoissa. Osallistujamäärä kasvoi jälleen viime vuodesta, kun peräti 52 urheilijaa tarttui tankoon tuhansien katsojen edessä aurinkoisissa olosuhteissa Kiiminki-päivillä. Erityisen ilahduttavasti osallistumäärä oli kasvanut nuorten sarjoissa.

Miesten alle 70 kilon sarjassa Hyvinkään Teemu Sivonen otti edellisvuoden hopean ja viime vuoden pronssin jatkoksi nyt ensimmäisen Suomen mestaruutensa SE-tuloksella 39. Sivosen tulos oli kilpailujen kovin toistomäärä kaikki painoluokat ja sarjat huomioiden.

Myös Jyväskylän leuanvetäjät olivat odotetun kovassa vireessä. Konsta Koivuranta voitti miesten alle 85 kilon sarjan tuloksella 35 ja Tuomas Rytkönen miesten alle 100 kilon sarjan tuloksella 34. Kolmannen perättäisen Suomen mestaruutensa ottanut Rytkönen paransi omaa viimevuotista SE-lukemaansa peräti kuudella toistolla.

Huomionarvoisia ovat myös nuorten sarjojen kovat voittotulokset: Aaro Hanttu veti poikien sarjassa 34 toistoa ja Heini Haapkylä tyttöjen sarjassa 18 toistoa. Molemmat tulokset ovat myös uusia Suomen ennätyksiä.

Kaikkiaan SM-kisoissa tehtiin 8 uutta Suomen ennätystä.

Toistoleuanvedon SM-kisojen tulokset