Toistoleuanvedon tulevaisuus ja äänestys

Kiimingin Urheilijoiden voimailujaosto on päättänyt olla antamatta Suomen Leuanveto ry:lle oikeuksia järjestää tilastokelpoisia toistoleuanvetokisoja Suomessa tai maailmalla. Suomen Leuanveto ry:n ehdotus oli, että Kiimingin urheilijoille olisi jäänyt yksinoikeus järjestää toistoleuanvedon SM-kisat, mutta Suomen Leuanveto ry olisi saanut oikeudet järjestää muita virallisia toistoleuanvetokilpailuita ympäri Suomea ja maailmalla. Koska Kiimingin urheilijoiden voimailujaosto ei halua tehdä ehdottamamme kaltaista yhteistyötä Suomen Leuanveto ry:n kanssa, ei toistoleuanvedolla lajina ole mahdollista nykyisellä järjestelmällä levitä ja kasvaa yhden kylän vuosittaisia SM-kisoja suuremmaksi lajiksi. Kysymmekin nyt teiltä Suomen Leuanveto ry:n jäsenet sekä muut suomalaiset leuanvetoharrastajat, haluatteko, että toistoleuanvedosta tulee laji, jossa järjestetään tilastokelpoisia kisoja ympäri Suomea ja tulevaisuudessa todennäköisesti myös maailmalla vai haluatteko, että toistoleuanveto tulee olemaan laji, jossa kilpaillaan korkeintaan kerran vuodessa Kiimingissä (ilman nykyisen kaltaista SLRY:n avustamaa kisojen markkinointia ja kisakoosteita yms.)?

ÄÄNESTYS: Haluatko, että Suomen Leuanveto ry alkaa järjestää leuanvedon toistokilpailuita? Tämä tarkoittaisi uuden ”toistoleuanvedon” syntyä eli laji tultaisiin rekisteröimään uudella nimellä, mutta säännöt tulisivat olemaan tutut hyväksi havaitut, mutta seuraavassa ulkoasussa:

1) Jokainen veto lähtee tuomarin merkistä, kun kyynärnivelet ovat täysin oienneet ja kyynärnivelten liike ylös-alas-suunnassa on silmin nähden pysähtynyt
2) Leuan kärjen tulee ylittää vetotanko sekä pysty- että sivuttaissuunnassa
3) 45 cm tangon etupuolella on pleksi/esteseinä, johon jalat saavat osua, mutta siitä ei saa potkia itselleen vauhtia tai työntää itseään ylöspäin
4) Pään tulee osua 20 cm tangon yläpuolella olevaan merkkistoppariin
5) Jalkojen tulee olla nilkkojen kohdalta ristissä jokaisen vedon aikana
6) Otetta ei saa irrottaa tai muuttaa kesken kilpailusuorituksen

Painoluokat tultaisiin yhdenmukaistamaan lisäpainoleuanvedon kanssa eli miehissä -70, -80, -90, -100 kg sekä raskas sarja ja naisissa -55, -70 kg sekä raskas sarja. Samalla tiheydellä sarjoja voidaan lisätä, jos harrastajakunta näin haluaa. Esimerkiksi, jos joku ehdottaa SLRY:lle -110 kg sarjaa, niin sitten SLRY:n hallitus äänestää otetaanko käyttöön seuraavasta vuodesta eteenpäin -70, -80, -90, -100, -110 kg sekä raskas sarja sarjajako. Sen hetkinen hallitus äänestää ja äänestyksen tulos ratkaisee asian. Uusi hallitushan valitaan joka kevät SLRY:n vuosikokouksessa, jossa jokaisella SLRY:n jäsenellä on äänioikeus.

ÄÄNESTÄMINEN TAPAHTUU LAITTAMALLA SÄHKÖPOSTILLA ”KYLLÄ” TAI ”EI” OSOITTEESEEN YHDISTYS@SLRY.FI. ”KYLLÄ” TAI ”EI” VASTATAAN SIIS KYSYMYKSEEN ” HALUATKO, ETTÄ SUOMEN LEUANVETO RY ALKAA JÄRJESTÄÄ LEUANVEDON TOISTOKILPAILUITA?”. ÄÄNESTYSSÄHKÖPOSTISSA TULEE OLLA OMA NIMI, JOTTA VOIMME VARMISTUA, ETTEI SAMA IHMINEN ÄÄNESTÄ KAHTA KERTAA. SLRY TOIMII ÄÄNESTYKSEN LOPPUTULOKSEN MUKAISESTI. ÄÄNESTYSAIKAA ON VUODEN LOPPUUN ELI VIIMEINEN ÄÄNESTYSPÄIVÄ ON 31.12.2013. ÄÄNESTYKSEN TULOS JULKAISTAAN SUOMEN LEUANVETO RY:N NETTISIVUILLA WWW.SLRY.FI. ÄÄNESTYSOIKEUS ON SIIS KAIKILLA, JOTKA KOKEVAT LEUANVETOURHEILUN TULEVAISUUDEN TÄRKEÄKSI ASIAKSI.

Me Suomen Leuanveto ry:n hallituksessa olemme sitä mieltä, että lajin ja lajin harrastajien edun nimissä lajin pitäisi saada kasvaa ja kehittyä. Jos enemmistö teistä on kanssamme samaa mieltä, niin koemme, että meillä on oikeutus alkaa organisoimaan uutta Suomen Leuanveto ry:n hallinnoimaa ”toistoleuanvedon” kilpailujärjestelmää: omat SM-kisat, Suomen CUP-kisat, mahdolliset muut kisat tulevien yhteistyökumppaneiden kanssa ja mahdolliset kansainväliset kisat tulevaisuudessa. Tämän jälkeen Suomen Leuanveto ry organisoisi sekä lisäpainoleuanvetoa että ”toistoleuanvetoa” ja toimisi ikään kuin lajien lajiliittona siten, että kilpailuita järjestettäisiin yhdessä yhteistyökumppaneiden (urheiluseurat, muut yhdistykset yms.) kanssa ympäri Suomea ja todennäköisesti myös maailmalla. Suomen Leuanveto ry haluaa kehittää leuanvetourheilua lajin harrastajien edun mukaisesti harrastajien enemmistön tahtoa kunnioittaen ja Suomen Leuanveto ry on valmis ainaiseen kehitystyöhön eli uusia ideoita ja kehitysideoita otetaan vastaan. Tulevaisuus rakennetaan pohtimalla, kuuntelemalla, keskustelemalla, yhteistyöllä ja yhteisöllisyydellä. Suomen Leuanveto ry:n arvoja ovat demokratia, ammattimaisuus ja systemaattisuus. Suomen Leuanveto ry haluaa tuottaa maailmaan urheilukulttuuria, joka tuo mielekästä sisältöä tuohon kulttuuripiiriin kuuluvien ihmisten eli urheilijoiden, valmentajien, huoltajien, tukijoukkojen, fanien, katsojien ja muiden urheilun seuraajien elämään.

8.12.2013,
Suomen Leuanveto ry:n hallitus