Toistoleuanvedon paremmuuksista kilpaillaan Helsingissä – Heikki, 65, näyttää nuoremmilleen, että varttuneellakin iällä saa kovia tuloksia aikaan

Toistoleuanvedon Suomen Cup -titteleistä kilpaillaan Helsingin Wanhassa Satamassa tulevana lauantaina 25. syyskuuta. Kilpailuun on tällä kertaa ilmoittautunut 45 urheilijaa.

Leuanveto on siitä hieno laji, että varttuneemmallakin iällä saa kovia tuloksia aikaan. Tästä oivana esimerkkinä on helsinkiläinen Heikki Messo, joka on vetänyt huimat 55 leukaa.

Moni on ihmetellyt sitä, miten hän pystyy koviin tuloksiin vielä yli 60-vuotiaanakin. Messo on kertomansa mukaan tunnollinen harjoittelija. Messo liikkuu päivittäin, lajitreenejä on 3-4 kertaa viikossa.

– Sitä on kyselty, miten muka vedän 55 leukaa 65-vuotiaana. Olen pysynyt terveenä, eikä ole ollut vaivoja. Monella mun ikäisellä on vaivoja, mutta mulla ei ole koskaan ollut mitään. Mulla on ollut hyvä tuuri.

– Mutta on se outoa, että pystyy tässä iässä tämmöisiin tuloksiin.

Hän on kiinnittänyt huomiota myös terveelliseen ruokavalioon.

– En syö viljaa ollenkaan. En syö sokeria enkä juo juuri alkoholia. Silloin tällöin saatan ottaa lasin hyvää viiniä. Vähähiilihydraattinen ruokavalio on mulle hyvä. Ei ole energiavajetta, vaikka hiilihydraattia puuttuu.

Messo aloitti kilpailemisen vuonna 2014, ja siitä lähtien hän on osallistunut yhteensä 16 kilpailuun. Kun Messo aloitti kilpailemisen, hän veti 26 leukaa. Vuosien saatossa paukkuivat 30:n, 40:n ja lopulta myös 50:n leuan rajapyykit.

– Viimeinen tavoite oli saada 50 leukaa, joka tuntui mahdottomalta. Mutta kun sekin meni, ajattelin, meneekö 60 leukaakin vielä. Voi että. Se on mielessä ja tavoitteet pitää aina olla korkealla. Jos on hyvä päivä, kyllä se voi mennä, Messo sanoo.

Messo nautti kilpailemisesta ja sen tuomasta tunnelmasta.

– On kiva päästä taas kilpailemaan. Treenit ovat sujuneet erittäin hyvin, olen pysynyt kunnossa. Myös paino on pysynyt kurissa.

Hän kilpailee kevyimmässä painoluokassa, eli miesten 60-kiloisten (0-60,0 kg) sarjassa.

Messo on työskennellyt vuosikausia rakennuksilla. Hän on kouluttautunut puusepäksi ja puuteknikoksi. Nyt hän on rakennusyhtiö YIT:ssä vastuukorjaustyönjohtajana.

Näet lauantain kilpailuaikataulun täältä: https://www.slry.fi/toistoleuanvedon-suomen-cupin-aikataulu-25-9-2021/

Ilmoittautuneet näet puolestaan täältä: https://www.slry.fi/toistoleuanvedon-suomen-cupiin-25-9-2021-ilmoittautuneet/