Tapio Hokkanen veti kaikkien aikojen lisäpainoleuanvetotuloksen 105 kiloa – ”Helvetin hyvä fiilis”

Espoossa järjestetyssä lisäpainoleuanvetokilpailussa tehtailtiin järkyttävän kovia tuloksia. Kisojen upeimmasta vedosta vastasi turkulainen Tapio Hokkanen, joka veti kaikkien aikojen kovimman tuloksen 105 kiloa. Entinen kaikkien aikojen paras tulos parani viidellä kilolla, kun huomioidaan kaikki sarjat.

Hokkanen on uskomattoman kovasta suorituksestaan äärimmäisen iloinen.

– Helvetin hyvä fiilis kyllä, ei voi oikein muuta sanoa, 29-vuotias Hokkanen sanoo.

Ennen Hokkasta vain kolme suomalaismiestä oli rikkonut maagisen sadan kilon rajan.

– Tiesin, että kunto on suhteellisen kohdallaan, mutta tämä tulos tuli itsellekin yllätyksenä. Tällä hetkellä tuntuu, etten ikinä voi nostaa grammaakaan enempää, mutta eiköhän se siitä hyvällä treenillä kehity edelleen, Hokkanen tuumaa.

Hokkanen kilpaili miesten alle 100-kiloisten sarjassa, ja hän voitti SM-kultaa.

– Kisatunnelma oli loistava, ei varmasti olisi noin paljon noussut ilman yleisön kannustusta. Iso kiitos siis paikalle olleille, Hokkanen kiittelee.

Hokkasen lisäksi sadan kilon kerhoon liittyivät uusina miehinä kaksi miestä. Näin ollen sadan kilon maagisen rajan on nyt rikkonut nyt kuusi suomalaismiestä.

– Laji kehittyy uskomattoman kovaa tahtia, suomalaismiehet ovat upeassa kunnossa. Mahtava kilpailu, Suomen Leuanveto ry:n puheenjohtaja Martti Karppela sanoo.

Espoon CrossFit 8000 –salilla järjestetyssä lisäpainoleuanvedon kilpailussa joukkueet sekä miehet ja naiset taistelivat SM-mitaleista. Juniorit ja veteraanit kamppailivat Suomen Cup –titteleistä. Kaiken kaikkiaan kilpailussa tehtailtiin 17 uutta Suomen ennätystä.

Nyt on myös selvillä, ketkä edustavat Suomea toistoleuanvedon ja lisäpainoleuanvedon MM-kilpailussa, joka pidetään Espoossa kesäkuussa. Suomen edustajiksi valittiin kunkin sarjan kolme parasta vetäjää.
Hokkanen lähtee tavoittelemaan taas kovia tuloksia.

– Yritetään pitää ainakin nykyinen kunto yllä ja tehdään täsmälleen, mitä valmentaja käskee, Hokkanen naurahtaa.

Lisäpainoleuanvedossa sarjansa voittajaksi selviää se, joka vetää mahdollisimman suurella lisäpainolla yhden hyväksytyn leuan. Vetoyrityksiä on kolme.

Leuanveto on dopingvalvonnan alainen laji. Antidopingsopimus pitää olla voimassa vähintään kolme kuukautta ennen kuin urheilija osallistuu leuanvetokilpailuun.

Viralliseen kilpailuun osallistuvan leuanvetäjän täytyy maksaa myös kilpailulisenssi.

Täältä näkyy yleisten sarjojen tulokset

Täältä näkyy junioreiden ja veteraanien tulokset

Tapio Hokkanen 105 kg. Video: Niko Ranta