Ohjeistusta SM-viikolle

Huomenna alkaa SM-viikko ja sitä myötä myös leuanvedon superviikko, kun torstaina kisataan toistoleuanvedon SM-kisat ja perjantaina lisäpainoleuanvedon SM-kisat. Ohessa etukäteen hieman yleistä informaatiota molempien kisapäivien osalta.

Torstain toistoleuanvedon SM-kisat kilpaillaan Salon torilavalla, joka sijaitsee Salon keskustassa. Kisapäivälle on luvattu hellepäivää, johon jokaisen kilpailijan on hyvä varautua vaatetuksen, itsensä suojaamisen ja riittävän nesteytyksen osalta. Jos haluat välttää hellettä, on torin lavalta 400 m päässä Hermannin koulu (Torikatu 5), jossa kilpailijat voivat myös viettää aikaansa ennen oman suorituksen alkua. Koululla on myös peseytymismahdollisuus.

Punnitus järjestetään torilavan yhteydessä olevassa backstage-tilassa klo 11.30-12.30. Torilavan välittömässä läheisyydessä on myös kisan kannalta hyvät lämmittelymahdollisuudet. Käytettävissä on lämmittelytelineiden lisäksi monia muita harjoitusvälineitä. Lisäksi kilpailijoille on varattu telttoja, jossa voi olla suojassa auringolta. Paikalta löytyy myös bajamajoja vessakäyntejä varten.

Parkkeerauksen osalta on hyvä muistaa, että torstaina on torin laidalla kulkeva Horninkatu suljettu liikenteeltä. Salossa on parkkitilaa runsaasti ja parkkipaikan voi löytää esimerkiksi Hermannin koulun läheisyydessä olevien Tori- ja Kirkkokatujen varrelta, josta on lyhyt kävelymatka torille. Parkkitilaa on runsaasti myös Salon urheilupuiston edustalla, josta on noin 15 minuutin kävelymatka torille.

Toistoleuanvedon SM-kilpailun ensimmäinen tunti televisioidaan ja tapahtumaa voi katsoa Ylen TV2-kanavalta suorana lähetyksenä klo 13.30-14.30. Pyydämme kaikkia tv-lähetyksessä näkyviä urheilijoita olemaan tarkasti valmiina omaan suoritukseensa heti sen jälkeen, kun edellinen vetäjä on saanut suorituksensa loppuun. TV-ajan rajallisuuden vuoksi lähetyksen osalta ei ole varaa viivästyksiin.

Kaikki SM-kisoihin liittyvät palkintojenjaot suoritetaan, kun kaikki vetäjät ovat saaneet suorituksensa tehtyä. Palkintojenjaon arvioitu alkamisaika on noin 15.40.

Lisäpainoleuanvedon SM-kisat järjestetään perjantaina Salohallissa. Punnitus on vetoryhmien 1 ja 2 osalta klo 9-10 ja ensimmäinen vetoryhmä aloittaa klo 11. Tämän jälkeen kisassa edetään ilmoitetun aikataulun mukaisesti. Toinen punnitus vetoryhmille 3 ja 4 järjestetään klo 12-13. Vetopaikkana toimii tilan palloiluhalli. Punnituspaikat on merkattu selkein opastein. Kisaajat voivat käyttää vapaasti Salohallin kuntosalia lämmittelyynsä. Paikalla on myös lämmittelytelineitä.

Kisapaikalla on kaksi kahviota, josta toisessa on mahdollisuus myös ruokatarjoiluun.

Palkintojenjaot suoritetaan vetoryhmittäin aina välittömästi sen jälkeen, kun vetoryhmän kaikki suoritukset on saatu valmiiksi.

Muistutamme kaikkia kisaajia, että leuanveto on osana laajempaa SM-viikon tapahtumaa. Jos siis teillä jää aikaa, kannattaa katsastaa myös muiden samaan aikaan menevien lajien tarjontaa.