Leuanvedon paremmuuksista kilpaillaan myös vuonna 2021 – kilpailukalenteri julkaistu, uudistus SM-kilpailuihin

Lisäpainoleuanvedon ja toistoleuanvedon paremmuuksista kilpaillaan myös vuonna 2021.

Olemme julkaisseet nettisivuillamme kisakalenterin, jonka näet täältä: https://www.slry.fi/kilpailukalenteri/

Pidätämme kuitenkin oikeuden muutoksiin koronatilanteesta johtuen. Lisäpainoleuanvedon SM-kilpailut saattavat olla normaalista poiketen kaksipäiväiset, mutta tämä asia selviää vasta, kun ilmoittautuminen on päättynyt.

Myös kansallisia kisoja saattaa tulla lisää, ja niiden järjestämistä voi anoa suoraan yhdistykseltä. Näet ohjeen siihen täältä: https://www.slry.fi/kilpailujen-jarjestaminen/

Uutena seikkana lisäpaino- ja toistoleuanvedon SM-kisoissa on se, että veteraaniurheilija voi taistella veteraanisarjan ja yleisen sarjan SM-mitaleista yhdellä kisasuorituksella. Tämä edellyttää sitä, että veteraaniurheilija ilmoittautuu yleiseen sarjaan, jolloin kisasuoritus huomioidaan automaattisesti myös veteraanisarjassa. Jos veteraaniurheilija ilmoittautuu veteraanisarjaan, tällöin suoritusta ei huomioida yleisessä sarjassa.

Veteraaniurheilija ei voi tehdä samassa kilpailutapahtumassa kahta fyysistä kilpailusuoritusta, eli hänen on valittava, kummassa sarjassa tuloksensa tekee.

Huomionarvoista miesten yleisten sarjojen SM-lisäpainoleuanvedon sarjoissa on se, että niissä on painoluokkakohtaiset minimipainoaloitusrajat.

Teimme myös veteraani- ja juniorisarjojen ikäsääntöihin tarkennuksen. Juniori- ja veteraaniurheilijan pitää osallistua siihen sarjaan, johon ikä oikeuttaa, eikä esimerkiksi ikäluokkaansa korkeampaan sarjaan.