Kilpailulisenssi ja antidopingsopimus

Suomen Leuanveto ry on tämän vuoden alusta lähtien liittynyt mukaan Suomen Antidopingtoimikunnan (ADT) dopingvalvonnan piiriin. Suomen Leuanveto ry sitoutuu noudattamaan kulloinkin voimassa olevaa Suomen antidopingsäännöstöä. Lisäksi se sitoutuu kaikessa toiminnassaan dopingin vastaiseen työhön noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM), Suomen Antidopingtoimikunnan (ADT) sekä Maailman Antidopingtoimiston (WADA) antamia ohjeita ja määräyksiä dopingin vastaisesta työstä ja testauksesta.

Tämän johdosta jatkossa jokaisen SLRY:n alaisiin kilpailuihin osallistuvan urheilijan on hankittava kilpailulisenssi sekä allekirjoitettava antidopingsopimus. Kilpailulisenssin hinta vuonna 2015 on 30 euroa. Lisenssimaksu sisältää myös SLRY:n jäsenmaksun. Kilpailupäivänä kilpailulisenssin/antidopingsopimuksen on täytynyt olla voimassa vähintään kolme kuukautta.

Kilpailulisenssin voi hankkia täältä. Sivulla on myös antidopingsopimuslomake täytettäväksi, allekirjoitettavaksi ja lähetettäväksi SLRY:lle.

Mikäli urheilija on jo maksanut SLRY:n jäsenmaksun vuodelle 2015, hyvitetään hänelle jäsenmaksun hinta (10 euroa) lisenssimaksusta.

Huomio!

Aikataulusyistä lisäpainoleuanvedon Suomen Cup -kilpailussa 28.3. urheilijoilta EI vielä vaadita kilpailulisenssiä/antidopingsopimusta. Lisäpainoleuanvedon SM-kilpailuissa 23.5. tämä sääntö on jo voimassa, joten voidakseen osallistua näihin kisoihin urheilijan täytyy saattaa kilpailulisenssinsä/antidopingsopimuksensa voimaan viimeistään 23.2.