Jos mielit leuanvedosta SM-joukkuemitalia, nyt on korkea aika toimia

Joukkueet kamppailevat toisto- ja lisäpainoleuanvedon SM-mitaleista ensimmäistä kertaa tänä vuonna.

Lisäpainoleuanvedon SM-joukkuemitalit jaetaan Espoossa 11. toukokuuta, jolloin järjestetään yleisten sarjojen SM-kilpailu sekä veteraanien ja junioreiden Suomen Cup. Joukkueen tulokseen huomioidaan henkilökohtaisessa kilpailussa tehty tulos. Joukkuekilpailuun oikeuttavan tuloksen voi tehdä yleisessä, veteraanien tai junioreiden sarjassa.

Joukkuekilpailuun ei tarvitse ilmoittautua erikseen. Se riittää, että kilpailija kertoo ilmoittautumisvaiheessa, mitä seuraa edustaa.

Joukkueessa pitää olla vähintään kolme urheilijaa, ja joukkueen yhteistulokseen hyväksytään kolmen parhaimman vetäjän tulos. Sillä ei ole väliä, missä painoluokissa suoritukset tehdään. Mies- ja naisjoukkueet kilpailevat omissa sarjoissaan.

Mikäli seuran joukkueessa on enemmän kuin kolme urheilijaa, ja kilpailijat eivät ole seuransa kolmen parhaimman vetäjän joukossa, he eivät saa mahdollista mitalia. Miesten ja naisten joukkuekilpailuun voi osallistua vain yksi joukkue per seura. Seuran pitää olla Suomen Leuanveto ry:n jäsenseura. Jäseneksi voi liittyä ilmaiseksi täältä: http://www.slry.fi/jasenseurat/

– Joukkuekilpailu lisää seuran jäsenten välistä kilpailua, kun joukkueen yhteistulokseen huomioidaan vain kolmen parhaimman vetäjän tulos, vaikka vetäjiä olisi samasta seurasta esimerkiksi kymmenen, Suomen Leuanveto ry:n puheenjohtaja Martti Karppela alleviivaa.

Joukkuekilpailussa lasketaan yhteen seuran kolmen kovimman vetäjän suurin lisäpainotulos. Mikäli joukkueet päätyvät tasatulokseen, tällöin paremmuus ratkaistaan vertailemalla joukkueidensa parhaimpien vetäjien suurinta tulosta keskenään. Jos tulokset ovat samoja, silloin vertaillaan joukkueidensa toiseksi parhaimpia vetäjiä ja viime kädessä kolmanneksi parhaimpia vetäjiä.

Mikäli tulokset ovat yhä täysin identtisiä, silloin tasatilanteessa voittaa se joukkue, joka on yhteispainoltaan raskaampi. Mikäli joukkueet painavat yhtä paljon, silloin sijoitus jaetaan.

Leuanveto on dopingvalvonnan alainen laji. Antidopingsopimus pitää olla voimassa vähintään kolme kuukautta ennen kuin urheilija osallistuu leuanvetokilpailuun. Eli mikäli mielii osallistua tämän vuoden lisäpainoleuanvedon SM-joukkuekilpailuun, antidopingsopimus pitää toimittaa Suomen Leuanveto ry:lle 11.2.2019 mennessä. Pääset täyttämään AD-sopimuksen täältä: http://www.slry.fi/kilpailulisenssi/

Viralliseen kilpailuun osallistuvan leuanvetäjän täytyy maksaa myös kilpailulisenssi.

Toistoleuanvedon joukkuekilpailu järjestetään puolestaan yleisten sarjojen SM-kilpailun yhteydessä. Se pidetään suurella todennäköisyydellä marraskuussa. Tarkkaa kisapäivämäärää ei ole lyöty vielä lukkoon.

Paremmuus toistoleuanvedon joukkuekilpailussa ratkotaan samalla kaavalla kuin lisäpainoleuanvedon joukkuekilpailussa. Suomen Leuanveto ry tiedottaa toistoleuanvedon joukkuekilpailun säännöistä vielä myöhemmin syksyllä uudestaan.