Huittisissa tehtailtiin huikeita leuanvetotuloksia – Suomen ennätyksiä vedettiin peräti kymmenen

Huittisissa tehtailtiin leuanvetohistoriaa lauantaina.

Toistoleuanvedon Suomen Cupin kisoissa tehtailtiin peräti kymmenen uutta Suomen ennätystä. Suomen Leuanveto ry:n puheenjohtaja Martti Karppela kuvaileekin tulostasoa kovaksi.

– Tulostaso oli erittäin kova. Ja siitä on osoituksena useat Suomen ennätykset. Esille voi nostaa esimerkiksi Heli Heikkisen uuden Suomen ennätyksen naisten alle 50 kiloisten sarjassa. Hän veti 40 leukaa, Karppela kertoo.

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun naisten sarjassa rikottiin maaginen 40 leuan raja.

Huittisten kisoihin osallistui yhteensä 43 leuanvetäjää. Paremmuus ratkaistiin 20:ssa eri sarjassa. Sarjansa voittajaksi selviää se, joka vetää eniten puhtaasti hyväksyttyjä leukoja.

Nuorin osanottaja oli Alarik Laasala, joka kilpaili 7-vuotiaiden poikien sarjassa. Hän vastasikin kisojen yhdestä hienoimmista suorituksista. Laasala veti urheasti 10 leukaa, joka sekin on uusi Suomen ennätys. Laasala sai ansaitusti hurjat suosionosoitukset yleisöltä. Liikuntakeskus Spiraalissa järjestetyssä kilpailussa oli useita kymmeniä katsojia.

Karppela toivookin, että myös lapset ja nuoret kiinnostuisivat leuanvedosta enemmissä määrin.

– Ehdottomasti nuorisonkin kannattaa kokeilla leuanvetoa. On aina ilahduttavaa, kun uusia rohkeita kisaajia tulee kisaamaan, Karppela sanoo.

Vanhimmat leuanvetäjät kamppailivat yli 70-vuotiaiden sarjassa. Leuanveto on siis siitä hieno laji, ettei ikä ole rasite kilpailemiselle.

Huittisten kisojen jälkeen kilpailukalenterissa on tälle vuodelle vielä toistoleuanvedon SM-kisa, joka järjestetään Hyvinkäällä 18. marraskuuta. 

Karppelan mukaan Hyvinkään kisoista on jälleen odotettavissa uusia Suomen ennätyksiä.

– SM-kisoihin tulevat kaikki lajin parhaat ja taso tulee varmasti olemaan vielä laajempi ja kovempi, Karppela uskoo.

Huittisten kilpailun kaikki tulokset löytyvät täältä.