Lisäpainoleuanvedossa tehtailtiin lukuisia Suomen ennätyksiä – Kimmosta tuli kolmas mies, joka rikkoi sadan kilon maagisen rajan

Peräti 82 urheilijaa taisteli lisäpainoleuanvedon paremmuudesta Helsingin Wanhassa Satamassa lauantaina.

Veteraanit ja juniorit taistelivat SM-mitaleista. Miesten ja naisten yleisissä sarjoissa kilpailtiin Suomen Cup –titteleistä.

Uusia Suomen ennätyksiä tehtailtiin yli kymmenen kappaletta. Suomen Leuanveto ry:n puheenjohtajan Martti Karppelan mukaan tulokset olivat todella kovia.

– Kisassa nähtiin kovia vetoja. Veteraanisarjojen taso oli ennennäkemättömän kova. Esimerkiksi Rainer Fagerlundin yli 70-vuotiaiden alle 80-kiloisten sarjaan tekemä uusi Suomen ennätys oli sykähdyttävä suoritus, Karppela sanoo.

Jyväskylästä tuleva Fagerlund veti uudeksi Suomen ennätykseksi 54 kiloa.

Kisojen kovimmasta tuloksesta vastasi Kausalasta tuleva Kimmo Kostiander, joka rikkoi kolmantena miehenä maagisen sadan kilon rajan. Kostiander kilpaili miesten alle 100-kilon sarjassa.

– Onhan se mukavaa, kun omat ennätykset paranevat ja huomaa, että on tehnyt treenatessa oikeita asioita. Tälle kaudelle treenimäärä on ollut ajallisesti vähän pienempi kuin aiemmin. Kyllähän se sadan kilon veto on haaveissa ollut jo pidempään, joten hyvältä tuntuu, 37-vuotias Kostiander kertoo.

Lisäpainoleuanvedossa sarjansa voittajaksi selviää se, joka vetää mahdollisimman suurella lisäpainomäärällä yhden hyväksytyn leuan. Vetoyrityksiä on kolme.

Leuanveto on dopingvalvonnan alainen laji. Antidopingsopimus pitää olla voimassa vähintään kolme kuukautta ennen kuin urheilija osallistuu leuanvetokilpailuun. Viralliseen kilpailuun osallistuvan leuanvetäjän täytyy maksaa myös kilpailulisenssi.

Kilpailutulokset näet täältä.