Leuanvedon MM-mitaleista kilpaillaan jälleen ensi vuonna

Leuanvedon historian toisista MM-mitaleista kilpaillaan Helsingin Wanhassa Satamassa 13.-14.6.2020.

Kilpailun järjestämisestä vastaavat leuanvedon maailmanliitto World Pull-Up Organization, Suomen Leuanveto ry ja Wanha Satama.

MM-kisoissa kisaillaan miesten ja naisten yleisissä sarjoissa. Historian ensimmäiset MM-mitalit ratkottiin Espoossa kesäkuussa, ja kisoista saatu hyvä palaute innosti myös uuden MM-kisan järjestämiseen.

Leuanvedon MM-kilpailut on viikonloppuna järjestettävä kaksipäiväinen tapahtuma. Lauantaina kilpaillaan lisäpainoleuanvedon mitaleista ja toistoleuanvedon paremmuudet ratkaistaan puolestaan sunnuntaina.

Toistoleuanvedossa sarjansa voittajaksi selviää se, joka vetää eniten puhtaasti hyväksyttyjä leukoja. Lisäpainoleuanvedossa puolestaan sarjansa voittajaksi selviää se, joka vetää mahdollisimman suurella lisäpainomäärällä yhden hyväksytyn leuan. Lisäpainoleuanvedossa vetoyrityksiä on kolme.

Antidopingsopimus pitää olla voimassa vähintään kolme kuukautta ennen kuin urheilija osallistuu leuanvedon MM-kilpailuun.

Näin kilpailijat valitaan MM-kisoihin

Maailmanliiton järjestämissä kisoissa noudatetaan Suomen Leuanveto ry:n laatimia ja voimassa olevia kilpailusääntöjä. Esimerkiksi suorituksen saa tehdä myötä-, vasta- tai ristikkäisotteella.

Tälläkin kertaa MM-kisoihin pääsee Suomesta kunkin sarjan kolme parasta vetäjää. Kisalipun saa siten puhtaasti tuloksen perusteella. MM-kilpailijat ratkaistaan SM-kisojen, Suomen Cupin ja kansallisten kisojen tulosten perusteella. Kisalippuun oikeutettava tulos pitää tehdä 28.9.2019 – 25.4.2020 välillä. Jotta suomalainen urheilija pääsee MM-kisaan, pitää hänen myös rikkoa MM-tulosraja. Näet tulosrajat tämän artikkelin lopusta.

Jos kaksi tai useampi vetäjää on samalla tuloksella kolmantena, silloin SM-sijoitus (yleisten sarjojen SM-kisa/junioreiden ja veteraanien Suomen Cup -kisa) ratkaisee. Jos se ei tuo selvyyttä, kolmas MM-edustaja valitaan Suomen Cup-sijoituksen perusteella, kansallisen kilpailun, urheilijan henkilökohtaisen ennätyksen perusteella kyseisessä painoluokassa, urheilijan ennätyksellä missä tahansa painoluokassa tai viime kädessä arvalla.

Kunkin sarjan neljänneksi kovimman tuloksen tehnyt urheilija on Suomen varaedustaja. Jos kilpailija on tehnyt MM-lippuun oikeutettavan suorituksen kahdessa eri painoluokassa, on hänen ilmoitettava viikon sisällä 25.4.2020 jälkeen, kumpaan sarjaan hän osallistuu MM-kisoissa.

Ulkomailta tulevien kilpailijoiden määrää ei rajoiteta historian toisissakaan MM-kisoissa. Tällä halutaan varmistaa se, että kisoista tulisi mahdollisimman kansainväliset.

Tulosrajat

Lisäpainoleuanveto / toistoleuanveto
Miehet 60 kg: 50 kg / 25 toistoa
Miehet 70 kg: 55 kg / 25 toistoa
Miehet 80 kg: 60 kg / 25 toistoa
Miehet 90 kg; 65 kg / 25 toistoa
Miehet 100 kg: 60 kg / 25 toistoa
Miehet 110 kg: 55 kg / 20 toistoa
Miehet +110 kg: 50 kg / 15 toistoa
Naiset 50 kg: 15 kg / 15 toistoa
Naiset 60 kg: 20 kg / 20 toistoa
Naiset 70 kg: 20 kg / 20 toistoa
Naiset +70 kg 15 kg / 15 toistoa